Balenie nápojov do PET fliaš. Aké sú výhody celoobvodových (wraparound) etikiet?

Celoobvodové etikety na fľaše z fólie disponujú výhodami, ako je pevnosť, odolnosť, rýchlosť aplikácie a ohľaduplnosť k životnému prostrediu, nakoľko zjednodušujú recykláciu.

Obal predáva, a preto je balenie nápojov do PET fliaš a výber etikiet dôležitým prvkom marketingu. Výrobcovia dobre vedia, že obal je jedným z kľúčových faktorov, ako zaujať zákazníka a motivovať ho ku kúpe.
Etikety na PET fľaše s originálnym dizajnom vytvárajú výborný prvý dojem, pomáhajú budovať značku, sú pevné, odolné, ekologické, rýchlo a jednoducho sa aplikujú.

Etikety na PET fľaše s originálnym dizajnom vytvárajú výborný prvý dojem, pomáhajú budovať značku, sú pevné, odolné, ekologické, rýchlo a jednoducho sa aplikujú.

Celoobvodové etikety na fľaše a ich výhody

Celoobvodové etikety, známe aj ako wraparound etikety alebo nelepiace etikety na fľaše z fólie, sa aplikujú na plastové nádoby s obsahom minerálnych či pitných vôd, limonád, džúsov, štiav alebo sirupov, čím uľahčujú proces samotnej recyklácie.
Okrem toho ponúkajú veľkorysejší priestor na dizajn etikety a propagáciu vašej značky.

Výhody wraparound etikiet možno zhrnúť do nasledovných bodov:

  • Sú jednoduché na separáciu a recykláciu a tým pádom ohľaduplné k životnému prostrediu. Nápoje sa väčšinou balia do PET fliaš a etiketa je z pozdĺžne alebo priečne ťahanej polypropylénovej fólie. Tieto materiály sa od seba oddeľujú v kúpeli za mokra, čím sa separujú a recyklujú, teda použijú na ďalšiu výrobu. Wraparound etikety sú, spravidla, vyrobené z jedného materiálu, čo je benefitom pri separácii a recyklácii. Naopak, pri bežných samolepiacich etiketách na fľaše je to náročné, pretože disponujú lepidlom a sú z viacerých materiálov, ako napríklad silikónový papier či dutinka. Tým pádom sa stávajú odpadom a záťažou pre životné prostredie.
  • Ponúkajú väčšiu plochu pre tlač a možnosť vytvárať obrazové a textové prvky, prispôsobené tvaru PET fľaše, čo ide ruka v ruke s príležitosťou použiť zaujímavú grafiku a originálne propagovať svoj produkt.
  • Pomáhajú lepšie predstaviť značku prostredníctvom použitia loga, sloganu a ďalších prvkov budovania brandu s cieľom zvýšiť rozpoznateľnosť a zapamätateľnosť značky.
  • Disponujú pevnosťou a odolnosťou voči vlhkosti, poveternostným vplyvom i mechanickému poškodeniu, pretože sú zhotovené z odolných materiálov.
  • Jednoducho a rýchlo sa aplikujú s rýchlosťou niekoľko tisíc kusov za hodinu.
  • Sú inovatívnym a originálnym prvkom na obale, pretože v sebe spájajú praktickosť a estetiku. Sú zároveň pozitívnym signálom smerom k zákazníkom, že používate moderné technológie a idete s dobou.
  • Umožňujú výrobcom rýchlo a flexibilne meniť informácie na obale, čo je dôležité z hľadiska poskytovania aktuálnych informácií zákazníkom.

Materiály používané na zhotovenie wraparound etikiet

Celoobvodové etikety na PET fľaše sa zhotovujú z PP fólie a hybridných fólií, pričom najpoužívanejším materiálom pri tlači wraparound etikiet je BOPP, poprípade PVC (polyvinylchlorid).


BOPP je druh polypropylénovej fólie ťahanej v pozdĺžnom i priečnom smere. BOPP fólie disponujú vynikajúcimi vlastnosťami v podobe odolnosti voči vlhkosti, oleju i chemikáliám. Tým pádom sú skvelým materiálom pre potravinárske i farmaceutické účely.

Opomenúť nemožno transparentnosť a lesklý povrch BOPP, čo dodáva celoobvodovým etiketám zaujímavý a profesionálny vzhľad.

Celoobvodové etikety na fľaše

Aké technológie tlače sú potrebné pre celoobvodové etikety?

Na tlač celoobvodových etikiet sa využívajú viaceré technológie, ako napríklad flexotlač. Tá patrí medzi rýchle a efektívne metódy tlače.
Naša spoločnosť disponuje 5 flexotlačovými strojmi, čím vieme zabezpečiť aj tlač veľkého množstva wraparound etikiet. Využívame ju na potlač rôznych povrchov a materiálov rozličnými typmi farieb, pri väčších i menších zákazkách. V porovnaní napríklad s UV ofsetovou tlačou je finančne menej náročná.

Opomenúť nemožno digitálnu tlač, ktorá dokáže tlačiť aj na fóliované materiály. Digitálna tlač celoobvodových etikiet disponuje viacerými výhodami, ako je napríklad:

  • vizuálna atraktivita s využitím jedinečného dizajnu a grafiky,
  • možnosť personalizácie prostredníctvom loga či osobných odkazov,
  • vysoká kvalita tlače s využitím žiarivých farieb, detailov a dobre čitateľným textom.

Výhodou je aj flexibilita a rýchlosť, čiže dokážeme vytlačiť malé i veľké objemy celoobvodových etikiet a ich dizajn prispôsobiť aktuálnym potrebám trhu.

Balenie nápojov do PET fliaš zvládnete s nami hravo

Balenie nápojov do PET fliaš vám uľahčíme návrhom a výrobou celoobvodových etikiet na mieru, ktoré sú vizuálne atraktívne a pomôžu vám budovať značku a zvýšiť rozpoznateľnosť a zapamätateľnosť vášho brandu. Preto neváhajte a kontaktujte nás čím skôr.

Celoobvodové etikety na fľaše

Vylepšite svoj výrobok s našimi elegantnými etiketami. Naša tlač vytvorí zaujímavý a profesionálny vzhľad, ktorý priláka vašich zákazníkov.

Pracovná doba

© 2023 MiF s.r.o.