Etikety na víno rozhodujú o predaji vína

O predaji vína rozhoduje nielen jeho kvalita, ale aj etikety na víno

Na predaj vína má vplyv viacero faktorov, ako napríklad jeho kvalita, farba či vôňa a, samozrejme, aj fľaša či etikety na víno. Ak vás zaujíma, aké etikety na víno vám dokážeme vyrobiť, čítajte ďalej.

Podľa prieskumov kupujúci venujú výberu fľaše vína neporovnateľne viac času ako kúpe iných produktov potravín. To znamená, že vínové fľaše a etikety na vínodôležitým komunikačným nástrojom medzi producentom a konzumentom vína.

Výrobca má prostredníctvom etikiet na víno jedinečnú možnosť upútať pozornosť potencionálneho zákazníka, presvedčiť ho o kvalitách vína a o následnej kúpe. Dôvod je prozaický – víno nie je len konzumný produkt, ale má aj spoločenský význam, vedecky dokázané zdravotné benefity a jeho pitie prináša človeku pôžitok.

Na predaj vína má vplyv aj obsahová a vizuálna stránka etikety na víno

Víno má osobitné postavenie medzi potravinovými a alkoholovými produktami. Vyplýva to z úžitku i pôžitku, ktoré prináša zákazníkom. O predaji vína rozhoduje najmä jeho kvalita spojená s chuťou, farbou, buketom i obsahovými látkami, ale aj vínové etikety.

Etikety na víno spĺňajú identifikačnú a komunikačnú funkciu, pričom ich povinný obsah je upravený zákonom. Avšak v dnešnej dobe je žiaduce priniesť zákazníkovi na etikete viac jedinečných informácií, ktoré mu pomôžu rozhodnúť sa medzi viacerými produktmi.

Zabúdať netreba ani na to, že rolu zohráva nielen obsahová, ale aj vizuálna stránka etikety na víno, miera využívania moderných technológií, ako napríklad 3D, či ohľaduplnosť k životnému prostrediu.

Etikety na víno ako nástroj marketingového mixu a konkurenčná výhoda

Víno plní, okrem iného, nezastupiteľnú spoločenskú funkciu a nezaobíde sa bez neho takmer žiadne spoločenské podujatie. Etikety na víno na svadbu či vtipné etikety na víno ako darček pre hostí na oslave veľa napovedia nielen o producentovi vína, ale aj usporiadateľovi danej spoločenskej udalosti.

Avšak v prvom rade je potrebné myslieť na potencionálnych zákazníkov v obchode, ktorých môžu práve etikety na víno presvedčiť o kúpe.

Čoraz viac producentov vína na Slovensku i v zahraničí si stúpajúci trend dôležitosti vínových etikiet uvedomuje a ich návrh a zhotovenie zverí do rúk profesionálov. Výber rozmerov etikety na víno, vzorov etikety na víno či šablón etikety na víno nepatrí medzi jednoduché rozhodnutia. Avšak nemusí to tak byť.

Naša spoločnosť vám podľa požiadaviek vyhotoví grafický návrh a vyrobí etikety na víno na mieru. Ponúkame vám štandardné i luxusné etikety na víno.

Štandardné verzus luxusné etikety na víno. Ktoré si vybrať?

Naša firma vám navrhne a zhotoví etikety na víno podľa požiadaviek aj v malom množstve, pretože v tomto smere disponujeme potrebným technologickým vybavením “Zákazníkom vyrobíme etikety na víno zo štandardného papiera a potlačíme ich niekoľkými bežnými farbami napríklad v cene 0,001 eura za kus. Avšak vieme vyrobiť vínové etikety, ktoré budú zo štruktúrovaného vínneho samolepiaceho papiera, pokojne so zmývateľným lepidlom kvôli cirkulácii fliaš, a potlačíme ich rôznymi odtieňmi farieb a využijeme zlatenie z horúcej razby. Navyše niektoré prvky etikety na víno budú disponovať 3D efektom (embosom), alebo budú mať 3D efekt zo sieťotlače. Cena takejto etikety na víno môže byť napríklad 0,20 eura v závislosti od množstva a použitej technológie. Z toho vyplýva, že rozdiel medzi dizajnom a schopnosťou štandardnej a luxusnej etikety na víno komunikovať so zákazníkom a presvedčiť ho o kúpe je markantný,” vysvetľuje Timotej Filípek.

To znamená, že aj v tomto smere by ste mali ako producent vína myslieť na to, že obal predáva.

Originálne etikety na víno z našej dielne sú výhodné z nasledovných dôvodov:
  • Predstavujú efektívny spôsob komunikácie medzi producentom vína a potencionálnym zákazníkom.
  • Sú obsahovo i vizuálne atraktívne s použitím najmodernejších prvkov.
  • Odlíšia vaše víno od konkurenčných produktov.
  • Prispievajú k budovaniu imidžu profesionálnej firmy, ktorá ide s dobou, teda využíva technologické vychytávky a zároveň dbá na ochranu životného prostredia.
  • Sú zhotovené na Slovensku, a teda ich kúpou podporujete slovenskú ekonomiku.
  • Vyhotovíme vám štandardné i luxusné etikety na mieru aj v malom množstve.
  • Pomôžeme vám presvedčiť zákazníka o tom, že vaše víno si zaslúži pozornosť a je stvorené na príjemné posedenie v kruhu rodiny či priateľov a aj na spoločenské podujatia.

Hľadáte profesionálov, ktorí vám vyrobia etikety na víno podľa vašich predstáv aj v menšom množstve za výhodnú cenu? V tom prípade nás neváhajte kontaktovať.

Vylepšite svoj výrobok s našimi elegantnými etiketami. Naša tlač vytvorí zaujímavý a profesionálny vzhľad, ktorý priláka vašich zákazníkov.

Pracovná doba

© 2023 MiF s.r.o.