Návrh a výroba etikety na víno trvá niekoľko dní

Dizajn etikety na víno je kľúčový. Koľko trvá návrh štítku od grafiky až po dopravu?

Etikety na víno sú kľúčovým faktorom pri rozhodovaní sa zákazníka o kúpe. Ak chcete originálne etikety na víno a zaujíma vás, ako dlho trvá celý proces výroby, čítajte ďalej.

Prieskumy z domova i zo zahraničia prinášajú viac svetla do toho, čo považujú zákazníci pri kúpe vína za rozhodujúce. Zdá sa, že odroda vína a jeho ročník je pre budúceho konzumenta menej dôležitý ako originálny názov vína.

Dizajn etikety na víno je kľúčom k vyššiemu predaju

Štúdia Berkeley hovorí o tom, že silným faktorom úspechu vína na trhu a osobnosti značky je vzor etikety na víno. Najvyššie skóre nákupného zoznamu získali tie etikety na víno, ktoré zobrazovali hrozno, zámky a vinice.

Opomenúť nemôžeme ani reálnu a vnímanú cenu. Prieskum medzi 2 000 konzumentmi vína, ktorí si vyberali medzi tromi fľašami bieleho a červeného vína na základe etikety na víno, prišiel s tým, že až 80 percent respondentov bralo do úvahy vzhľad štítkov. Čo je však zaujímavé, až 65 percent sa pri rozhodovaní zameralo na vnímanú cenu, teda siahli po vínach, ktoré vyzerali najdrahšie.

Aké faktory sú zodpovedné za to, že zákazníci vnímajú víno ako hodnotné? Značný vplyv majú, samozrejme, etikety na víno a ich dizajn. Luxusné etikety na víno sa vyznačujú, napríklad:

  • kvalitnou potlačou UV flexo technológiou, alebo digitálnou potlačou v štandardných, ale aj metalických, pastelových a špeciálne miešaných farbách,
  • plochou razbou,
  • embosom a debosom,
  • originálnym tvarom a výrezom,
  • reliéfnou razbou a
  • ďalšími.

Strácate sa v tom, čo aktuálne v dizajne etikiet na víno letí? Nechajte to na nás

Máte malé vinárstvo a chcete, aby etikety na víno vystihovali nielen samotné víno, ale aj vašu značku a hodnoty vinárstva? Potrebujete etikety na víno na svadbu, ktoré sa navždy zapíšu do sŕdc vašich hostí a prispejú k tomu, že vaša svadba bude nezabudnuteľná, alebo preferujete vtipné etikety na víno?

Nechajte celý proces výroby etikiet od návrhu, cez výrobu, až po distribúciu na nás. Nemusíte riešiť, aké sú rozmery etikety na víno, hľadať šablóny etikety na víno, oslovovať grafika a následne tlačiareň, ktorá vám etikety na víno vytlačí. U nás nájdete všetko pod jednou strechou za výhodné ceny.

Koľko trvá proces návrhu a výroby etikiet na víno?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar da

Máte aspoň približnú predstavu o tom, ako majú etikety na víno z vašej produkcie vyzerať? Potom vás čakajú tieto kroky:

  • Prvotná dohoda medzi obchodníkom a vinárom uzatvorená v priebehu 1 dňa.
  • Tvorba grafiky s prerábkami a následnými odsúhlaseniami v trvaní 5 až 7 pracovných dní.
  • Vyhotovenie cenovej ponuky trvá 1 pracovný deň.
  • Zaplatenie predfaktúry sa realizuje spravidla do 2 pracovných dní.
  • Pri prvovýrobe trvá realizácia do 10 pracovných dní.
  • Doprava sa uskutoční v priebehu 1 dňa.
  • Pri opakovanej výrobe trvá celý proces do 10 pracovných dní aj s dopravou.

V prípade, že nemáte takmer žiadnu predstavu o dizajne etikiet na víno, rátajte s tým, že proces tvorby grafiky a následného odsúhlasovania sa môže predĺžiť.

Chcete originálne etikety na víno, ktoré zaujmú na prvý pohľad, pomôžu vám budovať značku a zvýšia vnímanú cenu vášho vína? Neváhajte nás kontaktovať.

Zdroje prieskumov a štúdií:

https://lizthachmw.com/winestars/which-type-of-wine-label-is-most-attractive-to-us-consumers/

https://www.semanticscholar.org/paper/A-charming-little-Cabernet-Effects-of-wine-label-on-Boudreaux-Palmer/76cc2b2ad52d6c3262946c3c2732720d55a228fc?p2df

https://www.vice.com/en/article/xymmnd/everyone-really-is-just-picking-their-wine-based-on-the-label

Vylepšite svoj výrobok s našimi elegantnými etiketami. Naša tlač vytvorí zaujímavý a profesionálny vzhľad, ktorý priláka vašich zákazníkov.

Pracovná doba

© 2023 MiF s.r.o.