Etikety na potraviny, ktoré sa vám zídu pri označovaní mäsa

Etikety na potraviny, ktoré sa vám zídu pri označovaní mäsa

Predávate mäso a mäsové produkty? V tom prípade potrebujete etikety na mäso, údeniny či paštéty, ktoré sú pevné, odolné a dizajnovo atraktívne.

Priemerný Slovák skonzumuje ročne približne 70 kg mäsa, čiže mäso patrí u nás k obľúbeným potravinám. Faktom je aj to, že konkurencia na trhu je v tomto smere pomerne veľká.

Avšak čoraz viac zákazníkov sa začína zaujímať o pôvod a kvalitu mäsa, čo môžete ako poctivý slovenský mäsiar využiť a vyzdvihnúť prednosti svojich produktov prostredníctvom dizajnovo atraktívnych etikiet na mäso od slovenskej rodinnej firmy.  

Etikety na potraviny sú, samozrejme, aj zdrojom dôležitých informácií, pretože pomáhajú identifikovať výrobcu a distribútora, obsahujú dátumy týkajúce sa výroby a spotreby, zoznam zložiek, zastúpené alergény či výživové hodnoty. To znamená, že etikety na mäso a mäsové produkty sú neoddeliteľnou súčasťou potravinovej bezpečnosti a informovanosti spotrebiteľov.

Etikety na mäso tovar identifikujú. Kľúčová je ich pevnosť a odolnosť

Pri väčšine produktov platí, že obal predáva. Pri predaji mäsa je kľúčové zabezpečiť, aby etiketa disponovala pevnosťou a odolnosťou, napríklad voči tekutinám či mechanickému poškodeniu. Samozrejme, dizajn etikety pomáha budovať značku a zabezpečuje, že spotrebiteľ sa ho naučí na základe nej rozpoznávať a zapamätať si ho v spleti pestrej konkurencie.

Z hľadiska dizajnu sú atraktívne napríklad farebné samolepiace etikety. Dodávajú sa ako etikety na kotúči s pútavou grafikou, pričom lepiť sa môžu strojovo alebo ručne. Samozrejme, vieme ich dodať aj ako etikety na hárku, čo je praktické pre menších producentov mäsa.

Medzi najčastejšie používané druhy etikiet patria čisté etikety, farebné etikety a termotransferové pásky. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, ako napríklad papier, termopapier, polypropylén (PP), polyetylén (PE) a termocitlivý polypropylén (PP).

Čisté etikety na mäso majú niekoľko atraktívnych výhod

Čisté etikety, alebo samolepiace etikety na kotúči, sú jedným zo spôsobov, ako označovať produkty. Sú riešením pre menších producentov, ktorí si etikety potlačia potrebnými údajmi vo vlastnej tlačiarni a potom ich nalepia ručne, alebo prostredníctvom aplikátora.

Vhodnou voľbou pre mäsiarov sú aj print etikety, určené predovšetkým pre menšie i väčšie podniky za výhodnú cenu. Samolepiace print etikety Emy do tlačiarne disponujú všestrannosťou, a preto sú praktické aj na využitie pri označovaní mäsa a mäsových produktov.

Disponujú výbornou priľnavosťou, čistotou tlače a držia na akomkoľvek povrchu. Za zmienku stojí aj to, že majú svoju značku kvality. Print etikety sú jednoduché na použitie, pretože si stačí vytvoriť grafiku v počítači a etikety potlačiť prostredníctvom bežnej tlačiarne.

Alternatívou samolepiacich print etikiet Emy na hárku A4 sú print etikety na hárku A6, dostupné aj v reflexných farbách.

Čisté etikety sme schopní dodať aj ako RFID etikety. Tie sú výnimočné tým, že identifikácia dát sa uskutočňuje prostredníctvom rádiovej frekvencie bezkontaktným spôsobom. RFID etikety sú výborným doplnkom čiarového kódu.

Farebné etikety na mäso poskytujú konkurenčnú výhodu

Farebné etikety sú vizuálne atraktívne pre zákazníka a pomáhajú budovať brand. K dispozícii sú ako etikety na kotúči alebo samolepky na hárku.

Pri výbere farebných etikiet na kotúči je potrebné zvoliť správny materiál. Ponúkame vám viacero možností, ako napríklad papier, termopapier, PP, PE či termocitlivý PP.

Dizajn etikety si môžete navrhnúť sami, alebo vám s tým pomôže tím našich skúsených grafikov. Grafické etikety môžu byť na kotúči, ale aj nasekané na hárku. Závisí to od vašich potrieb a preferencií.

Samolepiace etikety na hárku vyrábame z pestrej palety papierov a fólií v rôznych tvaroch a rozmeroch. Ponúkame farebné spracovanie CMYK.

Čisté i farebné etikety na mäso dokážeme potlačiť až 8 farbami, vrátane laku. Využívame aj tlač do lepidla, neutralizáciu etikety, špeciálne tvarové výseky, lesklý či matný lak, studenú alebo horúcu razbu. Atraktivitu etikety zvyšuje aj emboss a deboss. Etikety navíjame do malých i veľkých kotúčov s presahom až 300 mm.

Zmývateľné etikety uľahčujú separáciu a recykláciu

Pre producentov a distribútorov mäsa, ktorým záleží na životnom prostredí, môžu byť riešením aj zmývateľné etikety. Ak na balenie používate plastové nádoby a bežné papierové etikety, produkujete odpad, ktorý končí na skládkach.

To však neplatí pri používaní zmývateľných etikiet, ktoré sa odlepia pôsobením teplej vody, a tým pádom je separácia i recyklácia jednoduchá. Existuje, samozrejme, aj možnosť vyrobiť etikety na mäso z materiálu, ako sú aj vaničky, a tie potom putujú spoločne do rovnakej nádoby na triedený odpad.

Termotransférové (TTR) pásky

Pri tlačení etikiet na mäso sa používajú aj termotransférové pásky určené pre termotransferové tlačiarne. Slúžia na potlač papierových i fóliových etikiet. K dispozícii sú viaceré druhy, ktoré sa používajú na tlač etikiet z matného, pololesklého či lesklého papiera alebo fólie.

Etikety na mäso vyrobíme na mieru

Etikety na mäso produkt identifikujú a môžu byť aj konkurenčnou výhodou v prípade, že majú pútavú grafiku, disponujú RFID čipom alebo sú zmývateľné.

Ak potrebujete etikety na potraviny na mieru, ktoré zaujmú, sú pevné a odolné, neváhajte nás kontaktovať. Navrhneme a vytvoríme vám etikety na mieru podľa vašich požiadaviek.

Vylepšite svoj výrobok s našimi elegantnými etiketami. Naša tlač vytvorí zaujímavý a profesionálny vzhľad, ktorý priláka vašich zákazníkov.

Pracovná doba

© 2023 MiF s.r.o.